Dit zijn de culinaire hotspots in Tilburg om te ontdekken!

9 november '23

In Tilburg zijn er heel wat culinaire hotspots om je vingers bij af te likken. Geen zin om te koken of gewoon zin in een lekkere lunch of avondmaal? Good for you! In Tilburg zitten namelijk genoeg lekkere restaurants en lunchtenten. Voor alle smaken is er wat te vinden. Ga naar de industriële Spoorzone, lunchen in de Piushaven of dineren in het centrum. Van klein tot groot en van eenvoudig tot industrieel. Deze plekken zijn zeker een bezoekje waard.

Begin je dag goed!

Hoe fijn is het om je dag goed te beginnen met een lekkere lunch. Even bijpraten met een kop koffie. En ondertussen de menukaart afstruinen naar al het lekkers dat deze hotspots in Tilburg hebben. Enjoy!

Pig & Rye

(Nieuwlandstraat 28)

Van een pop-up afhaalrestaurant naar een prachtige zaak. De naam zegt het al een beetje, maar hier draait het allemaal om heerlijk vers brood en varkensvlees. Je kunt er terecht voor de lunch (tot 15 uur) of diner. In het weekend wisselt de menukaart met kleine gerechtjes om te delen. Uiteraard staan er ook lekkere desserts op de kaart om mee af te sluiten!

Nieuwland

(Nieuwlandstraat 66)

Zin in een goeie koffie met een ambachtelijk stuk taart, een relaxt ontbijtje of een lekkere lunch in hartje Tilburg? Of zoek je een gezellige borrelplek? Dat kan allemaal bij dit knusse lunchcafé. Op de kaart kun je kiezen uit een ‘all day breakfast’ of een lekkere lunch. En die romige cappuccino’s…oelala! Binnen is het licht en sfeervol, maar je kunt ook plaatsnemen op het terras.

Gourmet Market

(Burgemeester Stekelenburgplein 208)

Op deze food markt in de Spoorzone zorgen 17 verschillende ondernemers dat je maag gevuld wordt. Er kunnen 500 mensen binnen zitten en het terras is ook nog eens giga! Met 3 barren en 17 wereldkeukens is er voor iedereen wel wat lekkers te vinden. Authentieke gerechten uit de hele wereld; van Aziatisch, Spaans of Grieks tot Amerikaans. Lunch of diner? Kies maar!

lunch

Voor de zoetekauw

Tilburg heeft ook plekken waar je tongstrelende zoete lekkernijen hebt. En dan vooral huisgemaakt! Deze twee springen eruit op alle vlakken. Niet alleen voor een kletspraatje, maar je hebt genoeg keuze om je zoete trek te stillen.

Bikes N Coffee

(Nieuwlandstraat 5)

Niet alleen voor fietsers, maar ook voor iedereen die een gezellige hotspot kan waarderen én een lekkere koffie! In dit wielercafé word je omringd door fietsen, terwijl je een slokje neemt van je Chai latte en een hapje van je huisgemaakte alfajores - sandwich koekjes, gevuld met chocolade, karamel of jam. Ook hebben ze hier een all day breakfast menukaart. Wie weet loop je met een fiets de deur uit!

De Burgerij

(Noordstraat 87)

Een stukje Parijs in het hart van Tilburg… Op de kaart vind je van alles, van boerenkool tot kaviaar, maar ook de lekkerste zoete lekkernijen. Geniet hier van een drankje en een van hun plateaus, met kaasjes, charcuterie en verfijnde olijfolies. Of juist koffie met gebak, luxe patisserie en bonbons. Je kunt zelfs blijven plakken en overnachten in een van de bed & breakfast kamers. Eén ding is zeker: er staat je een warm welkom te wachten!

Diner

Proosten op het leven

Iets waar je halverwege de week vast met enthousiasme naar uitkijkt: de borrel. En als je het doet, doe het dan goed. Zoals deze bijzondere locaties; van een huiskamer tot een rooftopbar. Lekker ontspannen bijkletsen met vrienden en collega’s onder het genot van een hapje of drankje. Wie wil dat nou niet?

VINE

(Piusplein 74)

Dé perfecte plek om de week af te sluiten is deze leuke wijnbar. Binnen is het net zo sfeervol als buiten. Je kunt hier de mooiste wijnen proeven! Ga voor een boozy brunch, iedere laatste zondag van de maand, of neem lekker plaats op een vrijdagavond en deel een aantal hapjes met je gezelschap. Een kaasplank, Pata Negra, charcuterie, diamantenhaas, burrata en als toetje: tiramisu!

Steck

(Nieuwlandstraat 1)

In deze gezellige huiskamer kun je lunchen, borrelen en dineren. Maar het belangrijkste is nog dat je het gevoel krijgt alsof je thuis bent. Door de heerlijke fauteuils blijf je uren zitten. Daarom is er genoeg keuze: van broodjes, uitsmijters en salades tot taartjes, uitgebreide borrelplanken en een smakelijke kapsalon. De perfecte plek om uren bij te praten!

Doloris’ Rooftop

(Spoorlaan 21D)

Borrelen in een rooftopbar in de Spoorzone, dat klinkt meteen exclusief. En deze bar is anders dan anders: je loopt letterlijk langs kunstwerken in een surrealistisch doolhof. Soort van Alice in Wonderland, maar dan anders. Tegelijkertijd kun je genieten van streetfood, bijzondere cocktails en het geweldige uitzicht op de skyline van Tilburg. Wat wil je nog meer?

Borrel

Culinaire verrassingen

Van een industrieel pand tot dineren in een trein. In Tilburg kunnen alle magen gevuld worden. En niet zomaar. Tilburg heeft genoeg leuke food hotspots waar je heel blij van wordt. Geniet van een culinaire avond met een goed glas wijn op deze heerlijke plekken.

RAK

(Hopliedenkade 249)

Lunchen of dineren aan het water in de Piushaven, wie wil dat nou niet? Bij RAK staat eten met veel aandacht, zonder al te veel tierelantijnen centraal. Chef-kok Giel van Schaaijk kookt in een moderne, internationale keuken op hoog niveau! Ga je voor gebakken cantharellen, gebraden maishoender, roodbaarsfilet of geroosterde coquille? En ondertussen geniet je van de bootjes die langsvaren.

RAW

(Burgemeester Brokxlaan 30)

Alleen al de ambiance is de moeite waard. Experimenteren zonder grenzen, dat is de gedachte achter RAW. RAW zit in een prachtig industrieel pand met een fijn terras in de Spoorzone. Een unieke plek waar je je welkom voelt en je de hele dag kunt blijven plakken of flexwerken. Hier kun je terecht voor de lunch, diner en borrel tot in de late uurtjes. De biefstuk is de aanrader op de kaart!

De Wagon

(Burgemeester Brokxlaan 1041)

Dineren in een treinstel, hoe bijzonder kun je het hebben? Dit unieke eetcafé in de Spoorzone bevindt zich in twee treinen uit 1900 tegenover de noordzijde van het station in Tilburg. Ga lekker lunchen, borrelen of dineren in deze smakelijke trein. Het zal je zeker niet tegenvallen. Ga voor de middagpauze of de avondspits op de menukaart. Bij het 2e station staan de hoofdgerechten. Enig, niet?

De Houtloods

(Burgemeester Brokxlaan 1041)

Dit restaurant, bekroond met een BIB Gourmand, zit in de voormalige NS werkplaats in de Spoorzone. Een karakteristiek pand bij het Tilburgse spoor. De Houtloods uit 1867 is het oudste gebouw daar dat nog behouden is gebleven. Vandaar de naam! Er is een grote open keuken met een informele sfeer en industrieel design. En er komen alleen maar culinaire hoogstandjes voorbij. Probeer het lunchmenu of ga voor een meergangendiner, genieten!

  Bekijk het laatste nieuws
  Contact