Tilburg bruist!

in Tilburg heerst een bourgondische sfeer en het is er keigezellig, zoals het een Brabantse stad betaamt. Beweeg je van De Heuvel naar de Korte Heuvel en via de Piushaven weer terug naar huis. Eén ding is zeker: vanuit De Burgemeester heb je alles wat je zoekt binnen handbereik.

Horeca

Een kop koffie of creatieve cocktail? Snelle hap of luxe diner? Of een avond op stap? Tilburg kent ontzettend veel leuke restaurants, cafés, terrassen en clubs die je verspreid over de stad én in de Spoorzone zelf vindt. Maar ook Poppodium 013 trekt het hele jaar door volle zalen. Namelijk zo’n 300.000 bezoekers per jaar bij wel 300 verschillende shows in de genres pop, rock, hiphop en dance. Dus of je nu fijnproever, wijnliefhebber of fervent concertganger bent, in Tilburg haal je hoe dan ook je hart op.

Winkelen

Ook wat shoppen betreft biedt Tilburg voor ieder wat wils. Aan de lange Heuvelstraat vind je alle grote ketens, afgewisseld met kleinere boetiekjes. De Emmapassage, om de hoek van de Heuvelstraat, vult het lijstje verder aan met handige en leuke winkels. Dwalen doe je door de kleine straatjes in het authentieke Dwaalgebied. Hier zijn veel startende ondernemers gevestigd met hun conceptstore of verfrissende horecazaak.

Studeren

Tilburg staat goed te boek als studentenstad. Niet gek, want naast de twee hogescholen - Fontys en Avans - vind je hier ook de Tilburg University. Misschien niet de bekendste van Nederland, maar toch is het uitgegroeid tot een belangrijke multidisciplinaire universiteit gericht op mens- en maatschappijwetenschappen. Met economie, psychologie en sociologie als de top drie vakgebieden. Jaarlijks verwelkomen zij naast Nederlandse ook veel internationale studenten.

Horeca Tilburg
Sportpark Tilburg
Winkels Tilburg

Sport

Actievelingen halen hun hart op in Tilburg. Want welke sport je ook beoefent, je vindt hier alles wat je zoekt. In de Spoorzone bevindt zich een Fit For Free, even verderop ligt het Spoorpark voor wat inspanning in de buitenlucht. Zo heb je hier de Urban Sports Area met een skatebowl, pumptrack en boulders voor degenen die houden van een tikkeltje extreem. Tussen oktober en maart ga je naar de Ireen Wüst IJsbaan, sinds 2009 een begrip in Tilburg en omstreken. Nog een laatste fun fact: in 2015 ontsteeg het ijshockeyteam van Tilburg Trappers de Nederlandse competitie en vond uitdaging in Duitsland op het derde niveau (de Oberliga). En ook daar boekten ze succes en wonnen drie jaar op rij de titel!

Sportpark Tilburg
Wanneer start de verkoop? Planning
Ontdek de locatie Meer over de Spoorzone